Selecteer een pagina

De zomer lijkt voorbij, we gaan op naar het najaar, van de week las ik dat het nog maar 15 weken is tot aan de kerst. Wat gaat het jaar weer snel voorbij.

Hoe was jouw zomer? Ik heb een heerlijke relaxte vakantie achter de rug in Frankrijk en Italië en heerlijk genoten van het weer, de omgeving, eten en wijn.
Het nadeel hiervan is dat ik dat direct terug zie op de weegschaal als ik weer thuis bent.
Zeker omdat het dit jaar erg warm was waar wij zaten en de hardloopschoenen daardoor de koffer niet uit zijn geweest. Wel lekker gefietst, gewandeld en gezwommen maar ik merkte dat mijn conditie wel wat te leiden heeft gehad van deze toch vooral luie vakantie.

De vakantie is voor mij vaak een moment van reflectie. Ik had voldoende tijd om na te denken over hoe dingen lopen. Waar ben ik tevreden over en waarover juist niet? Ik zie dan dingen die ik anders wil gaan doen, krijg ook gelijk ideeën hiervoor en heb zin om aan nieuwe dingen te beginnen. Herken je dat?

Vol ideeën kom ik altijd weer thuis. Sinds een paar maanden heb ik altijd een klein notitie boekje in mijn tas zodat ik de dingen die in me op komen op kan schrijven. Anders weet ik als ik thuis kom helemaal niet meer wat ik ook al weer bedacht had.
Vaak is het zo dat als ik terug ben van vakantie de ideeën ook heel snel weer op de achtergrond raken. Zo jammer want ik blader wel eens terug in mijn boekje en zie dan zulke leuke dingen voorbij komen. Hoe kan het dat ik daar niets mee heb gedaan?
Soms is de tijd er nog niet rijp voor maar heel vaak ontbreekt het gewoon aan een plan om iets ook daadwerkelijk te gaan doen.

Sommige plannen zij zo groot, het doel wat je wilt halen ligt zo ver weg dat je eigenlijk niet weet waar te beginnen. En als je dan eenmaal begonnen bent is het lastig volhouden omdat het doel onbereikbaar lijkt. Hoe ga je dat ooit bereiken?

Zo was ik eind augustus in Renkum om te kijken bij de Nederlandse kampioenschappen Cross triatlon. Naast al die toppers waren er ook veel deelnemers die mee deden met de recreatieve variant. 3 jaar geleden deed ik ook mee. Ik heb er van genoten maar toen ik een jaar later weer aan het trainen was raakte ik geblesseerd en ben daarna nog niet zo fit geweest dat ik weer mee kon doen.
Nu begon het toch wel te kriebelen. Zal ik volgend jaar………..?

Voorlopig lijkt dit een plan wat heel ver weg ligt, zo ver dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen.
Maar ik heb mijn doel gesteld. Minimaal volgend jaar de korte afstand en als alles meezit doe ik mee aan de langere variant. (de olympische afstand) Ik heb een jaar om er naar toe te werken. Ik heb mijn plan in brokken opgedeeld en start eerst met 1 ding en ga daarna door met het volgende. Niet alles tegelijk. Daardoor is de kans groter dat het mij gaat lukken.

Veel mensen nemen zich na een vakantie, of aan het begin van het nieuwe jaar voor om gezonder en fitter te worden. Heel vaak belanden deze plannen binnen een paar weken onder in de la of, nog erger, in de prullenbak. Herken jij dit en wil je het nu anders doen? Misschien is de workshop die ik samen met collega Thea van Blijdeveen geef iets voor jou. Er zijn nog een paar plaatsen vrij dus wil je meedoen meld je dan snel aan.

Thea en ik hebben een passie om vrouwen te helpen meer rust in lijf en hoofd te vinden, meer te ontspannen en goed voor zichzelf te zorgen, zodat ze voldoende energie hebben om die dingen te kunnen doen waar ze blij en gelukkig van worden en waardoor ze weer gaan stralen.

Dromen omzetten in doelen en plannen en deze plannen ook nog eens realiseren hoort wat ons betreft bij een ontspannen en gelukkig leven

Meestal wil je wel maar zijn er altijd andere dingen die eerst moeten. Zo ben je vaak druk voor anderen maar vergeet je jezelf. Wij ervaren zelf ook steeds hoe lastig dit is. Graag willen we met jullie delen op welke manier wij hier mee omgaan. De meest praktische tips hebben we voor jullie verzameld in de workshop creëer het leven van jouw dromen. In 1 avond leren we je hoe je zorgt dat je, naast alles wat je al moet, jouw droom kunt realiseren. Je gaat aan het eind van de avond met een stappenplan de deur uit zodat je direct aan de slag kunt.

Dus wil je nu ook eindelijk eens aan de slag om dat doel waar je al jaren van droomt te realiseren, meld je dan aan voor deze workshop. De workshop is op 20 september bij Belmani in Oosterbeek.

Meer informatie vind je hier