Selecteer een pagina

Level10 challenge

Vandaag ben ik gestart met een 90 dagen level10 challenge. De komende 90 dagen ga ik serieus aan de slag om mijn gewicht en vetpercentage te verlagen. Door een langdurige blessure heb ik een tijd weinig kunnen sporten en ben in die periode toch behoorlijk wat aangekomen. Gelukkig is de blessure nu zo goed als over en ben ik al weer een tijdje lekker aan het sporten. Daarom wordt het nu tijd voor actie om de kilo’s weer kwijt te raken.

Samen met een collega ga ik de uitdaging aan zodat we elkaar kunnen motiveren. Ik heb me goed voorbereid. Het voedings- en beweegplan ligt klaar. Om ergens naar toe te werken heb ik een doel gesteld, op 10 februari ga ik 10 km hardlopen tijdens de februariloop in Bennekom.
Volgens mij heb ik alles om er een succes van te maken geregeld. Nu alleen nog even doen.

Vandaag heb ik nog geprobeerd om een aantal andere mensen zover te krijgen dat ze ook mee gaan doen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd toch? En het is ook wel leuk om er met elkaar een wedstrijdje van te maken. Ieder volgt zijn eigen pad maar mij helpt het zeker als ik zie dat een ander een goed resultaat haalt. Dat wil ik dan ook!
Er gaan er inderdaad nog een paar starten, maar een paar anderen vonden het nu niet het goede moment. Reden die ze hiervoor opgaven was te veel stress in de komende maanden.  Stress is een factor die vaak genoemd wordt door mensen als ze willen afslanken en het lukt niet. Het wordt dan net iets lastiger om gezond te eten, niet te snaaien en toch te gaan sporten ook al heb je geen zin. Daarom vind ik het ook belangrijk hierbij stil te staan als iemand zijn levensstijl wil veranderen. Een verandering op zich zorgt al voor stress. Dus ook dit moet je in je plan meenemen als je jouw doel wilt bereiken.

Wat kun je doen om stress te verminderen?

Adem in, adem uit en wacht. Dit is een eenvoudige manier om je meer ontspannen en rustiger te voelen. Ademen doen we onbewust, we staan er vaak niet bij stil wat goed ademhalen voor je kan doen. Stress maakt vaak dat je onbewust sneller en oppervlakkiger gaat ademen. Hierdoor kan het zijn dat je je ook onrustig voelt. Dat gevoel wil je graag kwijt en best veel mensen grijpen naar de snoeppot om hun onrust kwijt te raken. Soms helpt dit even maar daarna geeft het ook weer een schuldgevoel. Het lost niet jouw probleem op. Rustig ademhaling is een hulpmiddel.

Ademhaling is een instrument dat je altijd bij je hebt. Je kunt het dus ook altijd inzetten als je je onrustig of gestrest voelt. Wil je meer weten over ademhaling en hoe je kunt zorgen dat je ademhaling weer rustig wordt? Samen met Thea van Blijdeveen heb ik het e-book geschreven “goed ademen is goed voor jou”.  Je kunt dit e-book gratis downloaden via onze website.

Hoe ga ik zorgen dat mijn level10 een succes wordt?

Ik heb er voor gekozen om tijdens mijn 90 dagen challenge aan de slag te gaan met sportrusten. Dit is een combinatie van sporten en ademhalingsoefeningen. Hierdoor hoop ik in februari een mooie tijd op de 10 km neer te zetten. De tijd die ik in mijn hoofd heb, heb ik op een briefje geschreven en hier kijk ik regelmatig naar. Deze tip heb ik ooit gekregen van een coach die topsporters begeleid. Topsporters schijnen dit ook te doen. Dus als het hen helpt dan is het misschien ook wel goed voor mij.

Wil je dit ook?

Denk je nu je dit leest, ik zou eigenlijk ook aan de slag willen om mijn gewicht of vetpercentage te verlagen of wil je jouw spiermassa verhogen en wil je dit graag samen met anderen doen? Laten we dan samen een plan maken! Ik help je graag op weg naar jouw doel. Wacht niet langer en maak een afspraak.